У день виборів на Львівщині Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала окремі порушення виборчого законодавства, які не були системними і не вплинули загалом на хід волевиявлення. Однак вони можуть стати предметом для спекуляцій кандидатів у другому турі Президентських перегонів.

Як і очікувалось, найбільше проблем у день виборів виникло саме зі списками виборців. І найгірше те, що у більшості випадків працівники ДВК не знали, як її вирішувати. Причиною цього іноді ставала некомпетентність членів дільниць, а також судова тяганина навколо постанови, яку ЦВК прийняла напередодні. І якщо на одних дільницях ці проблеми вирішували виключно через суд (35 ДВК, 118 ТВО), то на інших рішення про включення виборців до списків приймалося на виборчій дільниці (с. Шпиколоси Сокальського району, с. Буньковичі Старосамбірського району).

Другою істотною проблемою стала плутанина довкола голосування за межами дільниці. Спостерігачам ОПОРИ в окружних виборчих комісіях стали відомі факти, які можна розцінювати як втручання у виборчий процес представниками від кандидата на пост Президента Юлії Тимошенко. Зранку були випадки, коли на виборчі дільниці телефонували із закликами не виїжджати для голосування за місцем перебування до тих осіб, які не подали медичних довідок. Однак «Закон про вибори Президента України» не передбачає подання разом із заявою про голосування за місцем перебування жодних підтверджуючих документів. Така позиція висловлена у постанові ЦВК від 4 січня 2010 р. №6.

Завершує трійку порушень неукомплектованість дільниць. Зокрема, у деяких дільницях телефонні лінії проводили в останні дні. Не на всіх дільницях виявлені необхідні для процесу виборів плакати з інформацією про кандидатів. Зрештою, виявлена недостатня кількість бюлетенів на дільницях також може суттєво вплинути на виборчий процес, якщо різниця буде значною.

Окремо зафіксовані випадки спроби повторного голосування та голосування за іншу особу. Зокрема, у місті Мостиська на 93 дільниці 124 округу виборець незрозумілим чином отримав на руки другий бюлетень, повторно проголосував і залишив дільницю. Про інцидент повідомлено Службу безпеки України. У деяких районах по селах траплялися випадки, коли виборці намагалися проголосувати за своїх родичів. Зокрема, у селі Буньковичі, що на Старосамбірщині, траплялись випадки, коли особи голосували за членів родини.

У першому турі жодні з цих проблем серйозно не вплинули на результат голосування. Відповідно, Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА вважає перший тур виборів Президента України 2010 року таким, що відбувся, і результати якого будуть легітимними.