25 жовтня о 15 годині Сватівська міська виборча комісія на своєму засіданні  визнала вибори до Сватівської міської ради недійсними та встановила, що помилки при друку бюлетеней  були зроблені з вини членів місцевої  виборчої комісії.
 
У той же час на виборчих дільницях триває голосування, під час якого виборцям видають бюлетені на виборах до Сватівської міської ради.

За словами голови комісії Олександра Кучугура, комісією було прийнято рішення про визнання виборів недійсними: «Ми зібрали екстрене засідання з метою прийняти рішення про визнання виборів в Сватівську міську раду не дійсними через ряд помилок в виборчих бюлетенях. Всі члени комісії підтримали дане рішення. Комісія несе відповідальність за даний інцидент, а саме порушення 74 статті Закону України «Про місцеві вибори». Я став головою комісії 6 жовтня, в той час як були допущені помилки в бюлетенях, які було затверджено попереднім головою Наталією Калашніковою, яка перебувала на той момент на посаді голови Сватівської МВК до мене. Мені прикро що стався цей інцидент, але іншого виходу немає з даної ситуації» - зазначив Олександр Кучугуров.

 
Деталі уточнюються.
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.