Нещодавно ми уже писали, як кандидати від ВО «Батьківщина» урочисто відкривали стадіон Хмельницького НВК № 10, оновлений за кошти спонсорів. Проте цієї неділі, 11 жовтня, містян запросила на захід з нагоди відкриття цього ж стадіону інша політична партія.

Чергове «відкриття» організували кандидати в депутати від партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» Валентин Магаляс, Сергій Мельник та кандидат на посаду міського голови Хмельницького Сергій Мандзій.

Ми представляєм тут команду президента. Це команда реальних справ. Я з гордістю і з приємністю сьогодні хочу показати результат нашої роботи. Ми буквально за два місяці, яке було занедбане поле, ви всі бачили, знаєте, і сьогодні тут такий прекрасний стадіон, – зазначив Валентин Магаляс у своїй промові.

Кореспонденту «Точки ОПОРИ» пан Валентин розповів, що замовником робіт з облаштування виступив він. Підтверджує ці слова і плакат на огорожі майданчика. Усі ремонтні роботи розпочинали ще в липні. Як каже кандидат, тоді він ще не планував йти в депутати.

BPPstadíon

BPPstadíon1

 

BPPstadíon2

 

Крім того, спостерігачі ОПОРИ з’ясували, що у першій половині дня стадіон буде використовувати навчальний заклад, а пізніше усі заняття там відбуватимуться на комерційній основі.

Що ж до кандидата від ВО «Батьківщина» Олександра Скочеляса, який виступав на урочистому відкритті минулого тижня, то, за словами Валентина Магаляса, йому належить ініціатива висадити дерева вздовж стадіону.

Таким чином, відремонтований за кошти спонсорів стадіон кандидати використали для власної політичної реклами. З огляду на ці випадки Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що відповідно до чинного законодавства (ч. 6 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори») фінансування передвиборної агітації може здійснюватися лише за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, в діях кандидатів можна. Забороняється використання для передвиборної агітації коштів з інших джерел.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.