Представники ВО «Свобода» звинувачують ТВК у бажанні не допустити їх до участі в виборах.

5 жовтня о 9.30 під стінами Кам’янець-Подільської міської ради відбулась акція, ініційована міськими організаціями ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» проти бездіяльності ТВК.

Svoboda protestuê

Як ми уже писали, 3 жовтня Хмельницький окружний адміністративний суд визнав протиправними понад сорок постанов Кам'янець-Подільської міської ТВК і зобов'язав комісію повторно прийняти документи від названих політичних партій. Але на цей момент (12.20 5 жовтня) засідання ТВК так і не відбулося.

Влада боїться чесних виборів, – зазначив голова міської організації ВО «Свобода» Михайло Посітко.

Відбувається реванш сил Партії регіонів, які намагаються не допустити демократичні сили до виборів, – зауважив представник ВО «Свобода» Іван Громик. – Ті люди, що й були в комісіях у 2010 і 2012 роках, в черговий раз творять беззаконня.

Представники ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» принесли в ТВК резолюцію з вимогою провести засідання та виконати рішення суду з підписами понад сорока людей. Але члени комісії документ не прийняли. Свободівці звернулись також до правоохоронних органів з заявою про фальшування документа з міськрайонного управління юстиції, на підставі якого ТВК відмовила їхнім кандидатам в реєстрації. Як зазначив начальник міського відділу УВСУ Володимир Калашник, ведеться перевірка, і можливе дисциплінарне стягнення.

Начальник міськрайонного управління юстиції Станіслав Ноль пояснює, що їхнім працівником  була допущена технічна помилка, про що було повідомлено ТВК.

Вранці 5 жовтня відбулась сесія Кам’янець-Подільської міської ради, під час якої депутат від ВО «Свобода» Юрій Яриновський запропонував звернутися до Президента України щодо політичних репресій в Кам'янці-Подільському. За це проголосували 20 депутатів з 41 присутніх.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.