У вівторок, 30 вересня, голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі і його радник Саша Боровик провели зустріч з одеситами, під час якої відбувалася агітація за Боровика, який напередодні був зареєстрований кандидатом на посаду одеського міського голови.

Зустріч відбувалася у дворі житлового будинку за адресою: вулиця Академіка Лазарєва, 4. За словами Саші Боровика, саме тут раніше мешкала його бабуся, тому свою передвиборчу кампанію він вирішив почати з цієї адреси.

Saakashvili Borovik

Михеїл Саакашвілі висловив підтримку Саші Боровику, відзначивши його здібності як менеджера. На питання присутніх, чому голова ОДА фактично бере участь в агітації в робочий час, Саакашвілі відповів, що цей час (після 12-ої години дня) не вважається робочим, оскільки напередодні він закінчив працювати «о 4-ій ранку».

На зустрічі також були присутні піаніст Олексій Ботвінов, актор Олег Філімонов і артист і громадський активіст та актор Яків Гопп.

Пізніше в коментарі ОПОРІ кандидат Саша Боровик зазначив, що не вважає, що ця акція має ознаки застосування адміністративного ресурсу, оскільки зустріч відбувалася, за його словами, «під час обідньої перерви».

ОПОРА нагадує, що, згідно з п. 3. ч. 1 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», участь у передвиборній агітації забороняється посадовим і службовим особам органів державної влади та місцевого самоврядування в робочий час.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.