Декілька автобусів з київськими номерами були зупинені працівниками ДАЇ на в’їзді у Чернігів. Як повідомляє місцева «Самооборона», «мандрівники» мали при собі посвідчення спостерігачів. За відсутності вагомих причин для затримання, їх відпустили. Автобуси попрямували в бік населених пунктів виборчого округу № 207.

За інформацією представників УМВС у Чернігівській області, а також активістів місцевої «Самооборони», сьогодні зранку при в’їзді в місто Чернігів були зупинені чотири автобуси з київськими номерами, в яких знаходилися декілька сотень людей. За свідченням керівника групи, всередині знаходилися спостерігачі, які слідкуватимуть за перебігом виборчого процесу в містах Семенівка та Городня (виборчий округ № 207).

Громадянська мережа ОПОРА зв’язалася з координатором цієї групи, який представився кандидатом в народні депутати Сергієм Опрею, який балотується за списком Громадського руху України. Останній запевнив, що група перебуває виключно з метою недопущення фальсифікацій, оскільки існує вірогідність того, що 207-й виборчий округ може стати проблемним.

До слова, у місті Корюківка (виборчий округ № 207) молода людина з червоним бейджиком «За чесні вибори» намагалася потрапити на виборчу дільницю № 740368. Як повідомляє короткотерміновий спостерігач мережі ОПОРА, молодик назвався представником Всеукраїнської спілки юристів, однак не був допущенний до процесу спостерігання. Так, окружна виборча комісія № 207 заборонила перебування юнака на виборчій дільниці, оскільки згадана організація не є офіційно зареєстрованою Центрвиборчкомом. У селі Тютюнниця на дільниці № 740388 спостерігачем Мережі помічено таку саму ситуацію. Молодики, недопущені до процесу спостерігання, досі перебувають біля дільниці.

Як повідомляє сайт ПіК, у смт. Сосниця, яке входить до складу 207 ВО, зафіксували молодиків без відповідних документів, які дають право знаходитися на дільницях. Документи, що посвідчували їхню особу, були звичайними роздрукованими бейджами всеукраїнської незалежної профспілки «Трудящі», куди ручкою було просто вписано їхні імена та поставлено печатку відповідної профспілки.

 

Ольга Рись

прес-секретар виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області

093 790 90 94

За коментарями звертайтеся:

Євген Романенко

координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області

068 386 60 54

 

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/

Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)