У Житомирі в приміщенні ЖЕКу №13, який є власністю міської ради, розміщені агітаційні листівки кандидатів в депутати та кандидата на посаду міського голови від ВО «Батьківщина». В цьому ж приміщені знаходиться виборча дільниця №181425.

На дверях та стінах наклеєні агітки кандидатів в депутати обласної ради Ігоря Хоцького, кандидата в депутати міської ради Ігора Дроворуба та Сергія Кондратюка, який є начальником  управління житлового господарства міської ради.

Листівки кандидата в мери, а нині в. о. міського голови Любові Цимбалюк, розміщені  на столі біля інформаційного стенду в приміщенні ЖЕКу.

Агітаційні листівки є і в кабінеті директора ЖЕКу.

news 20 10 ahitatsia u prumishchenni komunaknoi vlasnosti 3

 

news 20 10 ahitatsia u prumishchenni komunaknoi vlasnosti 2

news 20 10 ahitatsia u prumishchenni komunaknoi vlasnosti 4

news 20 10 ahitatsia u prumishchenni komunaknoi vlasnosti 5

news 20 10 ahitatsia u prumishchenni komunaknoi vlasnosti 6

news 20 10 ahitatsia v kabineti dyrektora

Відповідно до п.5 ч. 9 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється:  «Розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, на об’єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху».

В коментарі ОПОРІ директор ЖЕКу №13 Анатолій Бачинський  зазначив: «Я такого Закону не чув. Будь ласка, завтра знімемо,  мені то що. Там агітаційні не тільки ВО «Батьківщина», там і опозиція є, вони тут самі заходять  кладуть їх там. Я завтра подивлюся і поскидаю все».

Сергій Кондратюк ОПОРі прокоментував: « Я з начальником ЖЕКу розберусь, щоб цього не було. На виборчій дільниці точно нічого не може бути. Я там нічого не розміщував».

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.