В Чернівецькій області деяким виборцям на номери мережі Лайф від абонента "ExitPoll” приходять смски з даними екзит-полу від нібито УЦЕПД (Український центр економічних та політичних досліджень імені Разумкова).

 

ekzyt-pol

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА звернувся за коментарем до Українського центру економічних та політичних досліджень імені Разумкова. Там повідомили, що екзит-пол Центр проводить, але технічно перші результати можуть бути тільки о 15:00. Ніяких смсок вони не надсилають.

В Центрі вважають, що це провокація і війна екзит-полів.

Наголошуємо, що відповідно до п. 18 ст. 64 закону України про вибори Президента України, забороняється оприлюднення в день виборів (в день повторного голосування) результатів опитування виборців щодо їх волевиявлення під час голосування до його закінчення.

Принагідно повідомляємо, що в Чернівецькому представництві Громадянської мережі ОПОРА запрацювала гаряча лінія, на яку виборці можуть залишати повідомлення про факти порушень виборчого законодавства 099 010 6551.

Детальніше:
Надія (Вірна) Бабинська, тел.: +38050 210 48 47, g.sorochan(at)opora.org.ua
Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.