Президентські вибори навесні показали, що у Кіровоградській області 21 виборча дільниця знаходиться на 2 поверсі. Серед них 11 виборчих дільниць – у Кропивницькому.

Існує також і ряд інших питань, які стосуються доступності виборчих дільниць у Кіровоградській області. Це й забезпечення виборчих дільниць комфортними пандусами, обладнання виборчих кабінок для маломобільних людей та належного освітлення на дільницях для людей зі слабким зором.

Доступність виборчих дільниць – це проблема не лише людей з інвалідністю, а значно ширшого кола маломобільних людей. Наприклад, вагітних жінок та батьків з дитячими візками, людей поважного віку та людей, які отримали тимчасову травму, людей із нестандартними розмірами тіла та тих, які супроводжують малолітніх дітей.

Спеціальна виборча дільниця №350882 ТВО №99 знаходиться на другому поверсі Комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Кіровоградської обласної ради»

Відповідно до статті 21 Конституції України усі люди є вільні й рівні у своїй гідності та правах. Коли мова йде про рівні вибори, то на цю проблему потрібно звернути особливу увагу й нарешті вирішити її напередодні позачергових виборів народних депутатів України.

Спостереження ОПОРИ за виборчим процесом показало, що доступність виборчих дільниць для маломобільних груп населення в Україні не є пріоритетом для органів влади та органів місцевого самоврядування. Це питання фактично не розглядається при підготовці до виборчого процесу. Ключовим фактором забезпечення рівних і справедливих виборів є матерільно-технічне оснащення першого ліпшого приміщення, яке іноді абсолютно непристосоване для великої кількості людей.

Дану ситуацію громадські омбудсмени із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА відслідковують по всій території держави і висновки є вкрай невтішними.

Проаналізувавши ситуацію в Кіровоградській області за декількома критеріями доступності виборчих дільниць вдалось встановити наступне:

У місті Кроопивницькому із 128 виборчих дільниць:

  • 11 дільниць – знаходяться вище 1 поверху;
  • 23 дільниці – оснащені пандусом;
  • 49 дільниць – оснащені кнопкою виклику;
  • 19 дільниць – оснащені пандусом і кнопкою виклику;
  • 16 дільниць – оснащені іншими засобами.

Зважаючи на те, що у невеликих населених пунктах Кіровоградської області значно менше багатоповерхових будівель, відповідно статистика порушень прав маломобільних людей зменшується, однак залишається невтішною:

У Голованівському районі з 37 виборчих дільниць 1 дільниця знаходиться вище 1 поверху.

В Устинівському районі з 23 виборчих дільниць 1 дільниця знаходиться вище 1 поверху, 12 дільниць оснащені пандусом, 17 дільниць забезпечені кабінками для маломобільних людей.

У місті  Знам’янка з 23 виборчих дільниць 3 дільниці знаходяться вище 1 поверху, 17 дільниць оснащені пандусом.

У місті  Олександрія з 39 виборчих дільниць 4 дільниці знаходяться вище 1 поверху, 22 дільниці оснащені пандусом, 5 дільниць  оснащені кнопкою виклику

У Маловисківському районі з 42 виборчих дільниць 1 дільниця знаходиться вище 1 поверху, 37 дільниць забезпечені кабінками для маломобільних людей.

Є випадки, коли в комунальних або державних закладах виборчі дільниці відкривають на другому поверсі, аргументуючи це нещодавнім завершенням ремонту на першому поверсі. Переймаючись збереженням матеріальних благ, керівництво закладів, де розташовані виборчі дільниці, нехтує правом маломобільних людей на безперешкодний доступ до виборчої дільниці не тільки в день голосування, а й протягом всього виборчого процесу (наприклад, для ознайомлення зі списком виборців).

Практика Європейського суду з прав людини та Комітету ООН з прав людини свідчить про те, що інвалідність і стан здоров’я розглядають як ознаки дискримінації в розумінні статті 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та статті 2 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права.

Так само статтею 24 Конституції України закріплено, що не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі або іншими ознаками.

Як громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській області 5 червня я звернувся до міського голови Кропивницького з пропозицією провести робочу зустріч із цього питання. До робочої групи запропонував включити й регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Кіровоградській області Олега Кошового в межах співпраці Офісу Уповноваженого та ОПОРИ.

А вже 14 червня відбулась робоча зустріч щодо цього питання з секретарем міської ради Кропивницького Андрієм Табаловим. Маємо спільне розуміння необхідності вирішення проблеми доступності дільниць для маломобільних груп населення. Домовились здійснити спільну інспекцію дільниць, що знаходяться на другому поверсі у Кропивницькому.

Тож, сподіваюсь на подальші позитивні зрушення та зменшення проявів дискримінації маломобільних людей в Кропивницькому.

Підготовлено в рамках проєкту “Виборча реформа задля посилення впливу агентів змін та підтримки публічного діалогу”, який реалізує Громадянська мережа ОПОРА за підтримки ЄС ombudsman.oporaua.org/about_project