17 липня під час зустрічі потенційного кандидата по округу 97 Київської області Сергія Федоренка невідомі напали на журналіста порталу «Маєш право знати».

Невідомі чоловіки перед самою зустріччю підійшли до журналіста Андрія Качора та запитали: «А кто давал разрешение на сьемку?»

На самій же зустрічі Сергій Федоренко розповідав, що вже у вересні завдяки його зусиллям відкриється басейн «Купава», а до кінця року броварськими вулицями проїде перший тролейбус, також потенційний кандидат пообіцяв повбивати бездомних собак, відремонтувати під’їзди, полагодити ліфти, побудувати громадські туалети.

А після зустрічі, коли журналісти пішли за Сергієм Федоренком, на вулиці Черняховського, невідомий накинувся на журналістів та повалив їх на землю і намагався відібрати усю техніку, на яку здійснювалась зйомка зустрічі Сергія Федоренка з броварчанами.

Від криків про допомогу та вигуків «Міліція!» чоловіки піднялися та почали вимагати, щоб журналіст пояснив їм свою позицію, почали вимагати документи та вимагали пояснити чому журналіст знімав зустріч Сергія Федоренка на камеру. Представитись невідомі журналісту відмовились, а зрештою і зовсім почали заперечувати напад на журналіста та спілкування з ним.

Для довідки.

Сергій Федоренко - Голова Партії Регіонів в Броварах Київської області, депутат Броварської місцевої ради, голова земельної комісії в броварській міськраді, голова соціальної програми депутата міської ради Сергія Федоренка «Люди – наше майбутнє».

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.