У складі окружної виборчої комісії № 131 (м. Вознесенськ) відбулися нові кадрові перестановки — знову змінився голова.

Раніше головою ОВК № 131 замість Раїси Солодаєвої став Юрій Бондар, який був делегований від Української Народної Партії.

Однак у вівторок і його повноваження були достроково припиненні згідно з постановою ЦВК від 18.09.2012 № 970. В свою чергу обов'язки голови почав виконувати Анатолій Вишневський, який у 2004 році на виборах президента був членом територіальної виборчої комісії територіального виборчого округу № 133 від кандидата на пост Президента України Януковича Віктора Федоровича.

Миколаїв

Сам Юрій Бондар не знав про своє зміщення з займаної посади і дізнався про нього безпосередньо 19.09.2012, відвідавши сайт ЦВК.

Варто відзначити, що від партійних лідерів УНП ні Раїса Солодаєва, ні Юрій Бондар ніякої інформації про зміну голови не отримували, а про все дізналися або ж із офіційного сайту ЦВК або з уст новоспечених голів комісій.

В середу, 19 вересня, на засіданні ОВК під головуванням заступника голови комісії Сергія Акуніна новопризначений голова був відсутній. На порядок денний було винесено питання провести жеребкування членів дільничних комісій. Однак при формуванні третьої за рахунком ДВК, спалахнули неабиякі пристрасті, коли декілька уповноважених осіб від опозиційних партій не знайшли своїх представників в списках, які пропонувала ОВК до жеребкування. Виявлені недопрацювання та недоліки змусили головуючого закрити засідання і перенести жеребкування на четвер 20 вересня.

Важливим є той факт, що всього по округу подались 67 суб’єктів від різних кандидатів та партій. Однак, проаналізувавши їх, можна зробити висновок, що 40 — це представники, які мають стосунок до провладної партії та кандидатів, так як в минулі роки були зафіксовані факти їхньої неодноразової співпраці.

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна
координатор в Миколаївській області
097219 00 66, 095 087 17 85, [email protected]

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.