Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА фіксували активну роботу політичних партій протягом літа. Не дивлячись на те, що офіційного старту виборчій кампанії ще не дано, партії та ймовірні кандидати помітно активізувались.

Борди, соціальна допомога, активізація роботи місцевих адміністрацій – це те, що фіксують спостерігачі ОПОРИ насамперед у містах обласного значення.

Так, у Первомайську Радикальна партія Ляшка, яку очолює Олександр Абубакіров, використовує зовнішню та вуличну агітацію. Також радикали з 17 по 27 серпня організували літній табір для дітей-переселенців та малозабезпечених у національному парку «Бузький Град», де для освячення місцевості були запрошені священники.

Інша ситуація у Вознесенську, де передусім активна поки Національна Демократична партія України та її лідер Кирило Нехимчук. Потрохи активізується і діючий міський голова Віталій Луков. Але найбільша кількість політичної реклами переважає в обласному центрі – Миколаєві.

Так, за даними територіального управління юстиції, тільки за останні три місяці було зареєстровано 18 місцевих організацій політичних партій. У місті спостерігається  вулична, зовнішня політична агітація таких партій як: «Свобода», «Опозиційний Блок», ВО «Батьківщина», «Наш Край», «Самопоміч», «Відродження», «Солідарність – Блок Петра Порошенка», «Партія простих людей». Крім того, по місту можна спостерігати білборди з зображенням потенційних кандидатів: Ігор Дятлов, Олександр Сєнкевич, Тетяна Козакова, Інна Кібзун, Артем Ващиленко.

Почали активно працювати соціальні програми деяких потенційних кандидатів. Так, міський голова Юрій Гранатуров, який ймовірно буде балотуватись у мери від Наш Край,  активізував роботу програми «Миколаївський двір», згідно якій комунальні підприємства за бюджетні кошти невпинно ремонтують миколаївські двори та встановлюють дитячі майданчики. Всю його діяльність постійно висвітлюють миколаївські ЗМІ.

Народний депутат, голова обласної організації партії «Відродження» Артем Ільюк проводить програму «Депутаты из нашего двора», де у кожному дворі проводяться так звані праймеріз майбутніх кандидатів у депутати.

Також, зустрічається з миколаївцями і депутат міської ради, член партії «Блок Петра Порошенка - Солідарність» Ігор Концевой, але при цьому дарує ЗОШ №28 сто білетів до басейну. Вся благодійна активність партій та окремих її кандидатів має ознаки агітації, яка розпочалась напередодні виборчого процесу.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно статті 54 частини 1 здійснювати політичну агітацію мають тільки зареєстровані кандидати у відповідних комісіях. Тому активісти ОПОРИ закликають не зволікати та не чекати останнього терміну реєстрації, відкривати виборчі фонди та проводити передвиборчу агітацію відповідно до ЗУ «Про Місцеві вибори».

 

За коментарями звертайтеся:
e-mail:   [email protected]