На округах Луганської області вже зареєстровано кандидатами 33 особи. Багато з них – вихідці зі Львова та  Львівської області.

Так, у окрузі №112 балотуються одні лише мешканці Львова (5 кандидатів). Найбільша кількість львів’ян зареєстрована кандидатами у виборчому окрузі №106 (центр – місто Сєвєродонецьк) – семеро осіб. Також кандидатів, які є вихідцями зі Львова, ЦВК зареєструвало у 107, 108, 110, 113-му округах.

Рід зайнятості кандидатів різний – безробітні, приватні підприємці, охоронець, викладач та інші. Усі зареєстровані як самовисуванці.

Громадській мережі ОПОРА вдалося поспілкуватися з одним з них – Пелішенко Кирилом Олеговичем, приватний підприємцем, який балотується у окрузі №112 з центром у м. Рубіжне. «Маю багато знайомих бізнесменів там, які порадили балотуватися», - відповів кандидат на запитання про мотивацію брати участь у виборчих перегонах. Як зауважив Пелішенко, кандидувати у зоні ведення бойових дій, він не боїться.

Додаткова інформація:
Ірина Швець,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області
063 628 68 40
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.