На сервісі TERNOPIL.RADA4YOU.ORG опубліковані дві політики, що стосуються транспортної системи міста Тернополя, «Програма розвитку пасажирського транспорту на 2018-2020 роки», яка об'єднує шість голосувань, і «Придбання транспорту громадського користування», яка включає три голосування. ОПОРА за допомогою алгоритмів TERNOPIL.RADA4YOU.ORG визначила, як місцеві депутати голосували за ці проекти рішень.

У категорії «максимально голосує за», за підтримку Програми розвитку пасажирського транспорту на 2018-2020 роки та внесення змін до неї, опинилися 11 місцевих обранців: Андрій Артимович, Марія Бабюк, Віктор Генсерук, Володимир Гринда, Іван Зінь, Сергій Лупак, Петро Поврозник, Михайло Сиротюк, Роман Торожнюк,  Наталія Шоломейчук та Оксана Яциковська.

Також 11 осіб потрапили до категорії «послідовно голосує за» . До них належать: Любомир Балук, Андрій Газилишин, Галина Гевко, Олег Климчук, Ігор Костюк, Володимир Місько, Наталія Паньків, Назарій Редьква, Андрій Ткаченко, Олег Шморгай та Віктор Шумада.

До категорії «переважно голосує за» потрапило 14 депутатів: Тарас Білан, Петро Болєщук, Андрій Грицишин, Назарій Зелінка,  Михайло Ібрагімов, Мар'ян Козбур,  Петро Ландяк, Ліна Прокопів, Святослав Півторак, Тарас Серетний, Юрій Смакоуз, Андрій Стукало, Наталія Турецька і Вікторія Шараськіна.

Під час прийняття рішень щодо Програми розвитку громадського транспорту на 2018-2020 роки дещо невизначену позицію займали 4 депутати Тернопільської міськради Володимир Бліхар, Павло Бич, Олег Нитка та Андрій Шкула, голосування яких було «суміш за та проти». Ще двоє депутатів Роман Ляхович та Юрій Штопко належать до тих, хто «ніколи не голосує».

Відповідно до Програма розвитку пасажирського транспорту на 2018-2020 роки та внесеними до неї змінами від 6 червня 2019 року, міська рада вирішила виділити на реалізацію цього проекту близько 296,6 млн. грн з місцевого бюджету. У переліку завдань та заходів програми передбачено впровадження  е-квитків «Соціальна карта Тернополянина», реконструкція тролейбусних ліній, ремонт пірсів та інше. Детальніше із документом можна  ознайомитися на офіційному сайті Тернопільської міської ради.

Щодо підтримки депутатами купівлі пасажирського транспорту, який був у користавуанні, то 22 обранців потрапили у категорію «максимально голосує за». Серед них: Андрій Артимович, Марія Бабюк, Любомир Балук, Андрій Газилишин, Галина Гевко, Андрій Грицишин, Іван Зінь, Мар'ян Козбур, Ігор Костюк, Петро Ландяк, Сергій Лупак, Володимир Місько, Олег Нитка, Наталія Паньків, Петро Поврозник, Михайло Сиротюк, Андрій Стукало, Роман Торожнюк, Вікторія Шараськіна, Олег Шморгай, Віктор Шумада та Оксана Яциковська.

У категорію «переважно голосує за» потрапили 16 депутатів: Тарас Білан, Павло Бич, Петро Болєщук, Віктор Генсерук, Володимир Гринда, Назарій Зелінка,  Михайло Ібрагімов, Олег Климчук, Ліна Прокопів, Святослав Півторак, Назарій Редьква, Тарас Серетний, Наталія Турецька, Андрій Шкула, Наталія Шоломейчук і Юрій Штопко.

4 місцевих обранців Володимир Бліхар, Роман Ляхович, Юрій Смакоуз і Андрій Ткаченко опинилися у категорії «ніколи не голосує». Це означає, що під час прийняття рішення вони обрали позицію «не голосувати» або були відсутні.

Відповідно до цього рішення Тернопільської міської ради, підприємству «Тернопільелектротранс» було надано дозвіл укладати «Договір купівлі-продажу транспортних засобів» на суму не більше 190 мільйонів гривень. Також у документі йшлося, що цільовим призначенням платежів є витрати на придбання пасажирських автобусів бувших у користуванні, у кількість 100 одиниць.

Цікавою тенденцією стало те, що за результатами голосування за питання, які стосувалися транспортної інфраструктури Тернополя жоден з депутатів не потрапив у категорії «переважно голосує проти», «послідовно голосує проти» та «максимально голосує проти».