10 вересня спостерігачі ОПОРИ зафіксували, як у робочий час голова Косівської районної ради Андрій Клуб брав участь у зустрічі свого однопартійця та кандидата Василя Чуднова з виборцями села Микитинці (округ №89).

Це свідчить про те, що голова райради Андрій Клуб свій робочий час використовує не лише для виконання посадових обов’язків, але й для участі в агітації. Те, що Андрій Клуб не перебуває у відпустці підтвердив прес-службі ОПОРИ в Івано-Франківській області депутат Косівської райради Дмитро Томич.

«Я сумніваюся в тому, що візит голови районної ради Андрія Клуба був пов’язаний з виконанням посадових обов’язків, оскільки у Микитинці він приїхав разом з кандидатом від Партії регіонів Василем Чудновим,  перебував поруч із ним під час зустрічі з виборцями, особисто жодного прийому громадян не провів, та разом з кандидатом покинув це село. Стаття 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» прямо забороняє посадовим і службовим особам у робочий час брати участь у агітаційних заходах. Оскільки до агітаційного заходу була залучена посадова особа, ОПОРА такий факт класифікує, як зловживання адміністративним ресурсом у виборчих цілях» –  зазначає представник ОПОРИ.

Опис до відео:

Молода особа на відео, яка помітивши відеокамеру змінила місце розташування – це голова Косівської районної ради Андрій Клуб.

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.