15 березня на Харківщині у виборчому окрузі №179 відбудуться проміжні вибори народних депутатів. Яку агітаційну активність проявляють кандидати та яка специфіка їхніх передвиборчих кампаній в умовах проміжних виборів? Як претенденти в народні обранці використовують нові технології та соціальні мережі для привернення до себе уваги виборців? Про це представники Громадянської мережі ОПОРА розкажуть на пресконференції про проміжні висновки незалежного спостереження на проміжних виборах народного депутата України у виборчому окрузі №179, яка відбудеться 5 березня об 11:30 в Києві.

Експерти розкажуть про типові порушення законодавства та оцінять діяльність правоохоронних органів із попередження виборчих злочинів. На основі звітів спостерігачів ОПОРА матиме можливість оцінити стан дотримання центральними та місцевими органами влади принципів політичної неупередженості.

Традиційною проблемою для виборів в Україні є функціонування ОВК і ДВК  за умов формування їхнього складу на основі подань політичних партій та кандидатів. ОПОРА надасть оцінку діяльності виборчих комісій та проінформує про результати утворення ДВК на проміжних виборах народного депутата України.

У пресконференції візьмуть участь:

  • Ольга Айвазовська, координаторка виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА;

  • Олександр Клюжев, аналітик Громадянської мережі ОПОРА;

  • Олександр Неберикут, аналітик Громадянської мережі ОПОРА.

Захід відбудеться у четвер, 5 березня, об 11:30 в ІА УНІАН (Київ, вул. Хрещатик, 4). Вхід за редакційним посвідченням.

А по завершенні, о 12:00, дивіться онлайн-трансляцію пресконференції представників ОПОРИ на Харківщині, які проводять спостереження у 179 виборчому окрузі. Трансляція буде доступна на ресурсах пресцентру «Накипіло».