19 липня 2019 року об 11:00 в інформаційному агентстві «Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16) відбудеться пресконференція Громадянської мережі ОПОРА щодо перебігу виборчого процесу напередодні дня голосування. 

Під час заходу експерти ОПОРИ презентують звіт щодо формування та роботи дільничних виборчих комісій, агітаційної діяльності суб’єктів виборчого процесу та виявлених порушень під час кампанії. Крім того, представники організації розкажуть про судові розгляди, а також представлять аналіз агітації у соціальних мережах. 

Спікери:

  • Ольга Айвазовська, голова правління Громадянської мережі ОПОРА;
  • Олександр Клюжев, аналітик Громадянської мережі ОПОРА;
  • Олександр Неберикут, аналітик Громадянської мережі ОПОРА;
  • Роберт Лорян, аналітик даних Громадянської мережі ОПОРА.

Акредитація за редакційними посвідченнями. 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.