У понеділок, 26 жовтня, о 15:00 у Чернівцях представники Громадянської мережі ОПОРА проведуть пресконференцію на тему «Як пройшли вибори на Буковині: явка на дільницях  та зафіксовані порушення»

У зв’язку з тим, що Чернівецька область знову потрапила в “червону зону” через поширення COVID-19, пресконференція відбудеться онлайн. Трансляція заходу буде доступна на сторінці Опора Чернівці у Facebook.

Поговоримо про:

  • явку виборців на дільницях Буковини;
  • типові порушення виборчого законодавства, зафіксовані спостерігачами ОПОРИ у день голосування;
  • доступність виборчих дільниць в регіоні;
  • організацію процедури голосування в умовах карантинних обмежень.

Запрошений спікер:

  • Святослав Кішлар, начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Чернівецькій області.

До участі запрошуються журналісти, представники громадських і політичних організацій та інші особи, які цікавляться виборчим процесом на Буковині.

Реєстрація для участі у конференції за  посиланням.

Запитання можна ставити під онлайн-трансляцією, а також безпосередньо у формі реєстрації.

За додатковою інформацією звертайтеся: 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.