Перші післявоєнні вибори будуть чи не найскладнішими за всю історію України. Серед викликів, спричинених російською агресією, — забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб і біженців. Тож дослідження ОПОРИ дає відповіді на такі питання:

  • чи залишаються українські біженці у Польщі залученими до суспільно-політичного життя України;
  • чи планують брати участь у перших повоєнних виборах;
  • як споживають новини;
  • які канали інформації для цього використовують;
  • кому найбільше довіряють. 

Під час обговорення ОПОРА також представить базові рекомендації з управління викликами для майбутнього виборчого процесу. До участі в обговоренні запрошені народні депутати України, представники державних органів влади, політичних партій та громадського сектору. 

Захід відбудеться 6 лютого з 13:00 до 15:00.

Для підтвердження участі просимо до 16:00 3 лютого заповнити онлайн-форму за посиланням: https://forms.gle/vhaNV1Dws4bgGev97 (з міркувань безпеки місце проведення заходу ми повідомимо зареєстрованим учасникам).

 

Дослідження відбулося за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES). Воно складалося з двох частин: щоденникового онлайн-опитування 200 респондентів і 15 глибинних інтерв’ю. Дослідження тривало з 26 жовтня по 30 листопада 2022 року в Польщі. Виконавцем польової частини став Київський міжнародний інститут соціології.

Ця ініціатива реалізується Громадянською мережею ОПОРА за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії. Будь-які думки, висловлені під час заходу, належать ОПОРІ і не обов’язково відображають погляди Міністерства міжнародних справ Канади чи Уряду Канади, та Уряду Великої Британії.