31 жовтня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА спостерігали за виборами нардепів в округах №184 (центр — м. Нова Каховка) на Херсонщині та №197 (центр — м. Золотоноша) на Черкащині, а також у Харкові за виборами міського голови.

Як минули день голосування та ніч підрахунку голосів? З якими проблемами та викликами зіткнулися суб’єкти виборчого процесу впродовж дня голосування? Які порушення найчастіше фіксували спостерігачі ОПОРИ?

Спікерами будуть:

Ольга Айвазовська, голова правління Громадянської мережі ОПОРА;

Олександр Клюжев, старший аналітик Громадянської мережі ОПОРА;

Олександр Неберикут, аналітик Громадянської мережі ОПОРА.

Експерти також планують презентувати результати паралельного підрахунку голосів ОПОРИ по Харкову та в окрузі №197 на Черкащині.

Запрошуємо представників ЗМІ на пресконференцію, що відбудеться 1 листопада (пн) об 11:00 в ІА «Укрінформ» (за адресою: Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16). Захід буе проведено із дотриманням усіх протиепідеміологічних вимог.

За додатковою інформацією звертайтеся:

тел.: 044 591 44 44

e-mail: [email protected] 

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить незалежне громадське спостереження за виборами міського голови Харкова та народних депутатів в округах №184 на Херсонщині (центр – м. Нова Каховка) та №197 на Черкащині (центр – м. Золотоноша), що відбудуться 31 жовтня. Довгострокові спостерігачі розпочали роботу ще до офіційного старту виборчого процесу, аби відстежувати випадки дочасної агітації потенційних кандидатів, зокрема й у соціальних мережах. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі, які відстежуватимуть хід голосування та фіксуватимуть порушення. А в Харкові та на Черкащині спостерігачі у день голосування також проводитимуть паралельний підрахунок голосів виборців.