22 червня відбудеться перше засідання робочої групи з доопрацювання Виборчого кодексу. На ньому представники профільного комітету та запрошені експерти з виборчого законодавства розглянуть подані до другого читання поправки до законопроєкту №3485. Представники Громадянської мережі ОПОРА також увійдуть до складу робочої групи.

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на своєму засіданні 17 червня створив робочу групу з опрацювання та підготовки до другого читання законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства» №3485 під керівництвом Аліни Загоруйко. До її складу мають увійти члени комітету, інші народні депутати, представники державних органів та органів місцевого самоврядування, міжнародні партнери комітету, неурядові організації, науковці та експерти у сфері виборчого права.

Перше засідання робочої групи відбудеться у понеділок, 22 червня 2020 року, з 10:00 до 17:00. Онлайн-трансляція буде доступна на YouTube-каналі Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування та на онлайн-майданчиках Громадянської мережі ОПОРА.

Варто зазначити, що до законопроєкту було подано 3906 поправок. А для голосування у Верховній Раді за фінальну версію документа залишається лише два пленарні тижні, останній з яких завершиться 17 липня.

Нагадаємо, 4 червня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №3485 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства», який вносить зміни до Виборчого кодексу. За відповідне рішення проголосували 292 депутати. У законопроєкті врахована й частина пропозицій Громадянської мережі ОПОРА. 

Захід організований Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у партнерстві з Громадянською мережею ОПОРА за підтримки американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). А також за підтримки Європейського Союзу в межах проєкту «Виборча реформа задля підсилення впливу агентів змін та підтримки публічного діалогу». Думки учасників можуть не відображати позицію USAID, Уряду США чи ЄС.

За додатковою інформацією звертайтеся [email protected] або за телефоном (044) 591 44 44.

 

Читайте також: