російська загарбницька війна в Україні та окупація українських територій — це не лише про міждержавні відносини. Передусім це про людей, які на мешкають на окупованих територіях. Звісно, своїми політичними переконаннями та світоглядом жителі ТОТ являють собою доволі строкате суспільство. Разом з тим, вони перебувають під тиском окупантів і живуть у постійному страху за своє життя та життя своїх близьких. 

Чи є ризики виникнення “стокгольмського синдрому” в мешканців захоплених територій? І за яких умов вони можуть боятися деокупації? Чи можливо розрізнити страх перед окупантом і політичні позиції мешканців ТОТ?  Як політичні симпатії громад ще до широкомасштабної війни можуть вплинути на нинішні настрої людей? Яку стратегію комунікації має застосовувати Україна до мешканців ТОТ? Саме ці теми аналітики ОПОРИ Олександр Клюжев та Анатолій Бондарчук разом із запрошеними гостями обговорюватимуть у понеділок, 1 серпня, о 19:00 у щотижневому ефірі «Окуповані».

Запрошені гості:

  • Олег Покальчук, військовий психолог;
  • Антон Грушецький, заступник виконавчого директора Київського міжнародного інституту соціології.

Ефір транслюватиметься 1 серпня о 19:00 на YouTube-каналі Говорить ОПОРА та нашій Facebook-сторінці.

Щотижня аналітики ОПОРИ обговорюють життя людей в окупації, оцінюють актуальні рішення держави зі збереження зв'язків із громадянами на тимчасово окупованих територіях, реалізацію планів деокупації та допомоги внутрішньо переміщеним особам із захоплених росією регіонів. Також у партнерстві з виданням Zn.ua аналітики готують статті про проблеми ТОТ.

ОПОРА допоможе тримати у фокусі уваги події на окупованих територіях і не забути про співгромадян, які живуть в умовах окупації.