Як російська влада пояснює розгортання «спецоперації» в Україні? Що росіяни вкладають у поняття «денацифікація» та якою є політична практика в рф? Чи потребує сама росія справжньої денацифікації своїх публічних позицій і практик? Про це говоримо в наступному ефірі щотижневого онлайн-обговорення ОПОРА LIVE.

11 травня о 18:00 експерти ОПОРИ Олександр Неберикут та Андрій Савчук проведуть огляд публічних тверджень рф про плани «денацифікації» України, проаналізують, що саме агресори вкладають у це поняття та як вони його інтерпретують. Також аналітики обговорять, наскільки заяви і реальна політика росії відповідають загальновизнанним ознакам нацизму, і поміркують, до яких наслідків в Україні може призвести реалізація російських погроз її “денацифікувати”.

Із запрошеним гостем аналітиком Стокгольмського центру досліджень Східної Європи Андреасом Умландом подискутуємо про політичний режим у росії, риторику та дії москви в контексті ідеології і практики нацизму, а також про те, чи потребує «денацифікації» сама росія.

Чекаємо на розмову в середу, 11 травня, о 18:00. Виходимо в ефір на YouTube-каналі Говорить ОПОРА та нашій Facebook-сторінці.

Приєднуйтеся!