2 вересня у Чернігівській обласній бібліотеці юнацтва відбулася інформаційна зустріч, на якій працівники бібліотеки дізналися про можливості, які відкриває економне ставлення до енергетичних ресурсів.

Учасники зустрічі обговорили елементарні правила економії ресурсів, та вирішили створити куточок енергоефективності на базі бібліотечного закладу.

Найбільше працівників бібліотеки цікавило питання, як зробити енергоефективним свій власний заклад. Адже історична будівля втрачає багато тепла, не зважаючи на щорічні спроби утеплити старі вікна та двері. Газовий котел, який використовується під час опалювального періоду, «з’їдає» багато ресурсів.

Актуальним залишається питання залучення коштів на модернізацію технічних вузлів, зменшення витрат бюджетних коштів, при цьому – збільшення енергоефективності в закладах культури міста. А поки що працівники будуть використовувати теплові екрани, ущільнювач для вікон та максимально звільнятимуть батареї від зайвого декору для підвищення комфорту читачів в осінньо-зимовий період.

 

«Співпраця з бібліотечними закладами дає можливість розширити аудиторію для проведення системної інформаційної роботи з популяризації енергоефективного способу життя та формування відповідального власника і споживача. Велика подяка директору комунального закладу «Чернігівська обласна бібліотека юнацтва» Марині Олександрівні Латамарчук за бажання співпрацювати», – зазначила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

Для детальнішого вивчення обговорених питань учасники отримали інформаційні матеріали, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.