Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала склад територіальних виборчих комісій, що були утворені у Хмельницькій області для організації та проведення перших виборів у об’єднаних територіальних громадах 18 грудня. Партії, котрі мають фракції у поточному скликанні Верховної Ради України, найбільше представлені у чотирьох територіальних виборчих комісіях.

Так, Чемеровецька та Гуківська селищні ТВК сформовані у кількості 18 чоловік, а Судилківська та Ленковецька селищні комісії – 14.

Відповідно до частини 2 статті 22 Закону України «Про місцеві вибори» право подання кандидатур до складу територіальних виборчих комісій мають місцеві організації партій, які мають фракції у поточному скликанні парламенту (не більше 2 осіб) та зареєстровані у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцеві організації партій (не більше 1 особи).

Найбільшу кількість представників у територіальних виборчих комісіях Хмельницької області має партія «БПП «Солідарність» - по троє у кожній комісії. На одного представника менше у партій «Народний фронт» та ВО «Батьківщина». 8 членів комісій представляють Радикальну партію Ляшка.

Партія

Чемеровецька селищна ТВК Гуківська селищна ТВК Судилківська селищна ТВК Ленковецька селищна ТВК
Блок Петра Порошенка 3 3 3 3
ВО «Батьківщина» 2 3 3 3
Народний фронт 3 2 3 3
Радикальна партія Олега Ляшка 3 3 1 1
Опозиційний блок 2 2    
Відродження 1 1 1 1
За конкретні справи   1 1 1
УКРОП     1 1
Аграрна партія     1 1
ВО «Свобода» 1 1    
Соціалісти 1 1    
Партія простих людей Сергія Капліна 1      
Наш Край 1      
Соціалістична партія України   1    
Всього 18 18 14 14
 
(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.