Херсонські обласні організації Радикальної партії Олега Ляшка, ВО «Батьківщина» та Об’єднання «Самопоміч» пропонують мешканцям області роботу на виборах. Оголошення у друкованих засобах інформації та у соціальних мережах зафіксували спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Під час моніторингу преси оголошення про пошук «небайдужих до стану справ в Україні»,  від Радикальної партії було зафіксовано в однойменній газеті міста Нова Каховка, а саме у випусках №42, 43-44, 46. В оголошенні зазначено, що радикали запрошують агітаторів, членів комісій та спостерігачів на виборчих дільницях та розміщений номер, за яким можна звертатися.

18 12 2018 Khersonshina polit rekruting

За вказаним номером бажаючим працевлаштуватись інформацію не надають, а запрошують прийти на співбесіду в офіс.

Схоже оголошення від ВО «Батьківщина» розміщено в газеті «Час», яка розповсюджується в містах Каховка, Нова Каховка, Таврійськ, Берислав. У випусках видання № 47, 48, 50 прихильників Юлії Тимошенко закликають зателефонувати за вказаним номером та приєднатися до команди «Батьківщини».

18 12 2018 Khersonshina polit rekruting2

Членів команди шукає й херсонська «Самопоміч». Відповідне оголошення партійна організація розмістила на своїй сторінці в Facebook. Тих, хто хоче бути «волонтером, агітатором, активістом молодіжки» та бачить себе майбутнім кандидатом в депутати чи членом ДВК закликають заповнити онлайн-анкету чи звернутися за вказаним номером.

18 12 2018 Khersonshina polit rekruting4

«Партії вже активно готуються до початку довгого виборчого циклу. Якщо раніше мереж внутрішніх агітаторів вистачало й політичний рекрутінг не вівся публічно, то зараз ми бачимо масові розміщення оголошень, що свідчить як про кадровий голод, так і про відсутність достатньої членської мережі», - прокоментував координатор довготермінового спостереження Громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області.

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)