Роганська селищна виборча комісія зареєструє ще одного кандидата на посаду селищного голови Роганської об'єднаної територіальної громади.

У вівторок, 22 листопада, Харківський районний суд Харківської області задовольнив позов кандидата Валентина Дебелого до Роганської виборчої комісії. Попередньо, Роганська ТВК відмовила кандидату в реєстрації на посаду голови селищної ради Роганської об'єднаної територіальної громади через те, що він вже був зареєстрований кандидатом в депутати селищної ради Роганської ОТГ по округу №1.

Згідно з рішенням суду, комісія має 5 днів, щоб зареєструвати Валентина Дебелого для участі у виборах Роганського селищного голови. Таким чином, кандидатів на посаду голови селищної ради стає дев’ять:

  1. Шевченко Федір Степанович – БПП «Солідарність»
  2. Фісун Артем Миколайович – «Об'єднання «Самопоміч»
  3. Кузьменко Григорій Іванович – Аграрна партія України
  4. Теньтюк Олег Миколайович – ВО «Батьківщина»
  5. Полікарпов Юрій Леонідович – самовисування
  6. Ємець Євген Васильович – самовисування
  7. Місюра Юрій Васильович – самовисування
  8. Ковальчук Сергій Олександрович – самовисування
  9. Дебелий Валентин Олегович – самовисування.

Юрист Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба зазначає, що «згідно з ч. 4 ст 35 Закону України «Про місцеві вибори» особа не може бути висунута кандидатом у депутати у багатомандатному виборчому окрузі більше ніж до однієї місцевої ради відповідного рівня (більше ніж до однієї обласної, однієї районної, однієї міської, однієї районної в місті ради). Особа, яка висунута кандидатом у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости, не може одночасно бути висунута у будь-яких інших одномандатних, єдиних одномандатних виборчих округах з будь-яких місцевих виборів».

Таким чином, за словами юриста ОПОРИ, комісія керувалась саме цим положенням у відмові в реєстрації кандидата на посаду селищного голови.

Нагадаємо, перші вибори в Роганській об’єднаній територіальній громаді Харківської області відбудуться 11 грудня 2016 року.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.