На виборчій дільниці №590632, яка розташована в селищі Хотінь Сумського району (Хотінська громада) у спостерігачів ОПОРИ виникли підозри щодо того, чи правильно оформлені документи, які дають право голосувати виборцям за місцем перебування.

На цій дільниці до витягу із списку виборців було внесено 99 виборців. Всього за цією дільницею закріплено 1866 виборців.

Два члени комісії їздили до цих виборців для організації голосування за місцем перебування вже через годину після відкриття дільниці, що є порушенням, адже в частині 9 статті 78 Закону України «Про місцеві вибори» сказано: «Голосування виборців за місцем їх перебування організовують не менш як три члени дільничної виборчої комісії, визначені рішенням виборчої комісії. Такі члени виборчої комісії повинні бути представниками різних суб’єктів подання».

Спостерігач ОПОРИ вирішив поцікавитися, як оформлені заяви тих, хто висловив бажання голосувати на дому. Його увагу привернуло те, що на багатьох заявах відсутня печатка медичної установи, а печатка лікаря зроблена настільки погано, що прочитати її практично неможливо.

За ознаками підробки документів, що дають право голосувати на дому, спостерігач звернувся у поліцію. Триває перевірка.

590632 18 12

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Ірина Стегній, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Сумській області
тел.: +38 066305 51 90
пошта: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.