ЦВК зареєструвала вже третього кандидата в народні депутати в 151 одномандатному виборчому окрузі, де 17 липня відбудуться проміжні вибори до Верховної Ради України. Ним став самовисуванець Микола Бондар. ОПОРА проаналізувала  політичний портрет кандидата.

31 травня на сайті Центральної виборчої комісії було оприлюднено Постанову №160, в якій йдеться про реєстрацію кандидата в народні депутати самовисуванця Миколи Бондара (додаток 1).

Микола Бондар  народився 7 квітня 1966 року в селі Городище Бахмацького району Чернігівської області. Нині проживає в селі Токарі Лохвицького району, яке входить до 151 виборчого округу. Безпартійний.

Кандидат в народні депутати є співзасновником та обіймає посаду голови сільськогосподарського виробничого кооперативу «Токарі». На місцевих виборах 2015 року був обраний депутатом Полтавської обласної ради від партії «Відродження» в територіальному виборчому округу № 22. Раніше, у 2010 році був обраний депутатом Лохвицької районної ради від «Партії регіонів». У виборчих перегонах народних депутатів бере участь вперше.

1 06 V CVK zareestruvaly novogo kandydata po VO 151photo 1

Зазначимо, що в 151 окрузі кандидатами вже зареєстровані самовисуванець Віталій Ольшанський та кандидат від  «Партії простих людей» Сергій Мамоян. Ще три партії оприлюднили прізвища потенційних кандидатів.

ОПОРА нагадує, що згідно з розділом 1 статті 9 Закону України «Про вибори народних депутатів»: «Депутатом може бути обраний громадянин України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх п'яти років та який не має судимості за вчинення умисного злочину».

Громадська мережа ОПОРА закликає потенційних суб’єктів виборчого процесу не порушувати українське законодавство та дотримуватися стандартів чесної конкуренції.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина координатор громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 099 674 45 65,
електронна скринька: cherkashina.darija@gmail.com
Ігор Литвиненко прес-секретар громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 050 406 20 15,
електронна скринька: [email protected]

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.