Ще три партії – «Відродження», «Сила людей» та «Правий сектор», рішенням з’їздів визначились з кандидатами, які візьмуть участь в  проміжних виборах народних депутатів у виборчому окрузі № 151. Новими потенційними кандидатами стали – Людмила Овчаренко («Відродження»), Олександр Панченко («Сила людей») та Ігор Чадюк («Правий сектор»).

Згідно з частиною 1 статті 53 Закону України «Про вибори народних депутатів» «висування кандидатів партією здійснюється партією на з'їзді (зборах, конференції) у порядку, встановленому статутом партії». Згідно зі статтню 9 Закону «депутатом може бути обраний громадянин України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу, проживає в Україні протягом останніх п'яти років та немає судимості».

Людмила Овчаренко

6 06 VO 151 naperedodni dedlinu sche try partiji vyznachilys zi svoimy kandydatamyphoto1

Висунута кандидатом в народні депутати партією «Відродження» за результатами рішення з’їзду партії, який відбувся 3 червня в Києві.

Людмила Овчаренко народилась 31 серпня 1970 року. Обіймає посаду директора державної спеціалізованої художньої школи інтернат «Колегіум мистецтв в Опішні ім.В. Кричевського».

На місцевих виборах 2015 року була обрана депутатом Полтавської обласної ради від партії «Відродження». Безпартійна. Брала участь у виборах народного депутата в 2012 році у ВО 151 як самовисуванка. Посіла друге місце (30% голосів).

Олександр Панченко

6 06 VO 151 naperedodni dedlinu sche try partiji vyznachilys zi svoimy kandydatamyphoto2

Висунутий кандидатом в народні депутати партією «Сила людей» за результатами рішенням з’їзду партії, який відбувся 4 червня в Києві.

Олександр Панченко народився 29 вересня 1961 року. Проживає в місті Лохвиця, яке входить до ВО 151. Працює адвокатом. В 1994 році балотувався до Верховної Ради від «Народного руху України», але депутатського мандату не отримав. Під час парламентських виборів 2012 року був довіреною особою та адвокатом Тараса Кутового, обраного народним депутатом України від одномандатного округу №151.

Ігор Чадюк

6 06 VO 151 naperedodni dedlinu sche try partiji vyznachilys zi svoimy kandydatamyphoto3

Висунутий кандидатом в народні депутати партією «Правий сектор» на партійному з’їзді, який відбувся 4 червня.

Ігор Чадюк проживає в Кременчуці. Є членом партії та керівником Полтавського обласного осередку «Правий сектор». Раніше у виборах участі не брав.

Сьогодні, 6 червня, завершується термін, передбачений виборчим законодавством для висування партіями кандидатів в народні депутати. Своє бажання взяти участь у виборах на Полтавщині загалом оголосили 10 партій.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина координатор громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 099 674 45 65,
електронна скринька: cherkashina.darija@gmail.com
Ігор Литвиненко прес-секретар громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 050 406 20 15,
електронна скринька: lytvynenkoigor.pl@gmail.com

Веб-сайт Фейсбук Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.