Таїровська ТВК не виконала рішення суду і знову відмовила у реєстрації Хасаєву. Про це повідомляє координатор ОПОРИ в Одеській області.

Сьогодні, 21 грудня 2017 року, відбулося засідання Таїровської селищної виборчої комісії, на якому комісія розглядала рішення Одеського апеляційного адміністративного суду від 19 грудня 2017 року, який зобов’язав комісію “здійснити реєстрацію кандидата на посаду Таїровської селищного голови Овідіопольського району Хасаєва Хасана Гаруновича на підставі документів, поданих Овідіопольською районною організаціїєю Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”.

Однак, територіальна комісія втретє відмовила Хасану Хасаєву в реєстрації. Комісія мотивувала своє рішення наявністю окремої думки у одного суддів під час прийняття рішення (мова йде про те, що суд не має права прямо зобов’язати комісію зареєструвати особу, а лише зобов’язати повторно розглянути документи) щодо того, що комісія як колегіальний орган самостійно приймає рішення, та довідкою з Державної міграційної служби в Одеській області щодо недійсності паспорту Хасана Хасаєва.

Проте, такі дії комісії є не виконанням рішення суду, а відповідно порушенням закону.

«У ч. 2 ст. 5 КАСУ йдеться: Захист порушених прав, свобод чи інтересів особи, яка звернулася до суду, може здійснюватися судом також в інший спосіб, який не суперечить закону і забезпечує ефективний захист прав, свобод, інтересів людини і громадянина, інших суб’єктів у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку суб’єктів владних повноважень. У зв'язку з тим, що рішення набуло законної сили, воно є обов’язковим до виконання відповідно до ст. 14 КАСУ виборчою комісією. Невиконання рішення суду в подальшому є підставою для оскарження результатів виборів на відповідному ОТГ», - зазначає юристка Громадянської мережі ОПОРА.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).