У січні спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області спрямували до Головного управління Національної поліції України в Одеській області 10 заяв щодо можливих порушень виборчого законодавства.

Всі заяви стосувалися виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк. Станом на 25 січня списано до справ дві заяви, складено 7 протоколів та проводиться одна перевірка.

Так, поліція склала протоколи про адміністративні  порушення відповідно до ч. 2 ст. 21213 КУпАП (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) стосовно розповсюджувачів рекламної продукції та її виробників.

Правопорушення зафіксовано у таких населених пунктах: Одеса, Татарбунари, Подільськ, Чорноморськ, Болград, а також Лиманський та Овідіопольський райони. Всі факти стосуються виготовлення та розміщення білбордів кандидатів у Президенти України.

ОПОРА нагадує, що виготовлення або замовлення виготовлення під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

 

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)