Учора, 15 грудня, вранці представники ВО «Батьківщина» навідалися до дитячого садка у селі Давидів, щоб подарувати дітям цукерки та канцтовари.

Напередодні свята Святого Миколая партійці привезли до дошкільного закладу аніматорів та роздали подарунки – цукерки та альбоми для малювання. Подарунки отримали більше 150 дітей, які навчаються в садку. З вітальним словом до дітей звернувся голова обласного осередку ВО «Батьківщина», колишній очільник обласної міліції Михайло Цимбалюк.

Напередодні представники партії також побували у шести дошкільних навчальних закладах Жовтанецької територіальної об’єднаної громади.

За словами директора дошкільного навчального закладу в Давидові Олесі Кравець, кожного року підприємці села купують дітям подарунки, а цьогоріч, перед виборами, до них долучилася і «Батьківщина». Такий візит представників «Батьківщини» не був запланований, адже свято Миколая в садку відзначатимуть в інший день (не коли був візит).

16 12 lviv cukerky

16 12 lviv cukerky2

Хоча подарунки отримали діти (які не є виборцями), Громадянська мережа ОПОРА наголошує: згідно з частиною 4 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 % розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

 

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.