Сьогодні, 15 листопада, під час прес-конференції окремі політичні сили Львівщини заявили про підтримку потенційного кандидата на посаду голови Давидівської об’єднаної територіальної громади – Віталія Дяківа. Дяків є чинним сільським головою Давидова, а також наймолодшим сільським головою в Україні.

«Ми висловлюємо підтримку кандидату на голову Давидівської ОТГ Віталію Дяківу та його команді об’єднаних кандидатів в депутати. Це команда однодумців, котрі знають як ефективно працювати в умовах ОТГ та мають чіткий план розвитку громади. Молоді люди готові об’єднати зусилля і зробити Давидівську ОТГ успішною», - йдеться у заяві, яку оприлюднили на прес-конференції. Під заявою уже підписалися представники ВО «Батьківщина», «Громадянської позиції» та «Народного контролю».

Davydiv1

Davydiv2

«Якщо відбудеться задекларована на найвищому рівні децентралізація, якщо дійсно місцеві громади відчують, що їм стало простіше управляти, а з іншого боку вони отримають фінансові важелі для вирішення своїх проблем – це буде першим серйозним успіхом у сфері державного реформування України. Саме тому, ми прискіпливо приглядаємося до того, хто може очолити новостворені громади», – поділився Андрій Білоус, депутат Львівської обласної ради.

На думку Ярослава Мандрука, представника Інституту розвитку демократії в Україні, на виборах 18 грудня можливі маніпуляції. Тому, він закликав усі політичні партії, а також громадський рух «Чесно», Громадянську мережу ОПОРА та КВУ прослідкувати за дотриманням законодавства під час усього виборчого процесу.

Джерело відео: PressClub Lviv

За коментарями звертайтеся:
Наталія Радиш,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Львівській області
тел. 032 254 61 63
 

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.