У Львові пройшло масштабне дійство, яке зібрало дітей та їхніх батьків, – «Дитячий Форум 2016». В рамках Форуму Громадянська мережа ОПОРА демонструвала прилади, що використовують альтернативні джерела енергії, зокрема енергію води, сонця та вітру. Також представники ОПОРИ розповіли і показали, як зробити вітрогенетарор у домашніх умовах.

Серед експонатів, які представляла ОПОРА, були магнітний нагрівач води, сонячний тепловий колектор, вітрогенератор, а також прилади, що працюють на сонячній енергії – дитяча машинка та зарядка для телефону.

16 05 06 09

Активісти ОПОРИ розповідали дітлахам та їхнім батькам, що таке чиста енергія, які її переваги та як застосовувати альтернативні джерела енергії в побуті.

«Чистою називають енергію, яку отримують в результаті застосування відновлювальних джерел. Чиста енергія сонця, вітру, води тощо – основа енергетики майбутнього, що забезпечує нульові викиди парникових газів у довкілля та сприяє енергетичній незалежності держави», – пояснила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія.

До основних видів чистої енергії належать:

  • енергія сонця;
  • енергія вітру;
  • енергія води;
  • геотермальна енергія (енергія, що є природнім теплом землі);
  • енергія біомаси та біопалива (органічні відходи сільського, лісового та житлово-комунального господарства, придатні для спалювання чи виробництва біопалива і біогазу);
  • енергія відходів.

16 05 06 08

Головні переваги використання чистої енергії:

  • енергетична безпека (знижує залежність від імпорту енергоресурсів);
  • екологічна безпека (зменшує викиди забруднювачів та парникових газів);
  • економічна безпека (сприяє залученню приватних інвестицій в енергетичну сферу, створенню нових видів бізнесу та робочих місць).

Окрім отримання нових знань, кожен учасник одержав друковану брошуру «Чиста енергія – чисте майбутнє», підготовлену за підтримки проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». У ній наведена детальна інформація про особливості використання джерел чистої енергії, а також представлені цікаві факти щодо її застосування.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел.: 093 726 3677

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агенство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.