10 листопада, Франківський районний суд міста Львова задовільнив позов довіреної особи Андрія Садового на незаконні дії перевізника «БМ-Успіх», в маршрутних таксі якого була розміщена передвиборна агітація Руслана Кощулинського.

На задньому або боковому склі маршрутних таксі у Львові розміщено листівки із зазначенням прізвища кандидата на посаду міського голови, свободівця Руслана Кошулинського. Навпроти прізвища схематично зображено місце для проставлення позначки як у бюлетені. Агітаційні матеріали містять необхідні вихідні дані.

Lviv kosh

Lviv kosh2

Таким чином, перевізник порушує ст.60 Закону, яка встановлює обмеження щодо ведення передвиборної агітації у громадському транспорті. Зокрема, частина 5 чітко визначає, що розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні чи всередині транспортного засобу громадського користування, у тому числі таксі, забороняється.

За фактом порушення суд зобов’язав перевізника зняти незаконну агітацію. Представники самого підприємства стверджують, що це ініціатива виключно водіїв, які у такий спосіб вирішили підтримати кандидата.

За коментарями звертайтеся:
Офіс Громадянської мережі ОПОРА у Львові – 032 254 61 63.
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.