За результатами аналізу за критерієм місця проживання серед кандидатів в депутати Чмирівської сільської об’єднаної територіальної громади 53 кандидати є мешканцями сіл, а 18 мешкають у містах. Найбільше кандидатів є мешканцями села Чмирівка – 27 кандидатів в депутати. 13 депутатів є мешканцями міста Старобільськ.

Слід відзначити особливість, що частина вулиць міста Старобільськ і вулиці сіл Піщане та Чмирівка або вулиці сіл Піщане і Бутове можуть перетинатись між собою через близьке територіальне прилягання цих населених пунктів один до одного. З села Піщаного було зареєстровано 10 кандидатів в депутати, а з села Бутове менше – всього 5 кандидатів в депутати. З села Вишневе балотується всього 7 кандидатів в депутати, а з підпорядкованих селу Вишневе сіл Новоомелькове і Оріхове балотується по одному кандидату. Також з села Запорізьке балотується 2 кандидати, в той час як по 2 кандидати в депутати йдуть з міста Рубіжне та тимчасово окупованого бойовиками міста Луганськ. З міста Сватове було зареєстровано всього одного кандидата.

Всі кандидати, які мешкають в селах балотуються виключно в виборчих округах, що знаходяться на території їхнього села, в той час як кандидати-мешканці міст йдуть майже по всіх виборчих округах в сільській місцевості, не зважаючи навіть на віддаленість деяких з цих округів від міста Старобільськ.

  Батьківщина Аграрна партія Самопоміч Наш край БПП «Солідарність» Розумна Сила Самовисування
Село Чмирівка 7 2 1 4 1 0 12
Село Піщане 1 2 3 0 0 1 3
Село Бутове 1 0 0 0 2 2 0
Село Запорізьке 1 0 0 0 0 0 1
Село Вишневе 2 0 1 0 0 0 4
Село Оріхове 0 1 0 0 0 0 0
Село Новоомелькове 0 0 0 0 0 0 1
Місто Старобільськ 9 1 0 1 1 0 1
Місто Рубіжне 2 0 0 0 0 0 0
Місто Луганськ 2 0 0 0 0 0 0
Місто Сватове 1 0 0 0 0 0 0

За співвідношенням місця проживання та суб’єктом висування кандидатів в депутати найбільше кандидатів-мешканців міста висунуто від ВО «Батьківщина» - 14 кандидатів, а серед кандидатів-мешканців сіл лідерами є самовисуванці – 21 кандидат. Крім того, ВО «Батьківщина» висунула 12 кандидатів-мешканців сіл, Аграрна партія України і «Самопоміч» має по 5 кандидатів, котрі проживають в селах, партія «Наш край» підтримала 4 кандидатів в депутати, які проживають в селі та партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і «Розумна Сила» мають по 3 кандидати з сільської місцевості. З міста крім ВО «Батьківщина» інші суб’єкти висування кандидатів мають по одному кандидату в депутати або взагалі таких кандидатів немає.

Серед 5 кандидатів на посаду голови Чмирівської сільської об’єднаної територіальної громади, 4 кандидати проживають в селі Чмирівка та один кандидат мешкає в місті Старобільськ. Так, мешканцями села Чмирівки є чинний сільський голова та кандидат Сергій Войтенко (самовисування), Юрій Кагала (ВО «Батьківщина»), Тетяна Лапта (самовисування) і Віра Зіньковська («Наш край»), в той час кандидат і голова Бутівської сільської ради Валерій Кравцов (самовисування) проживає в місті Старобільськ, яке межує з селом Бутове.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.