На Кіровоградщині черговим приводом для активної роздачі подарунків від різних політичних сил стало свято Миколая.

У Кропивницькому народний депутат Костянтин Яриніч переодягнувся у Миколая і привітав дітей у медичному центрі «Добруджа». Про це сам нардеп написав у соціальних мережах. Діти отримали подарунки з солодощами.

20.12.2018 Kropivnitskay Yarinich

Роздавали солодощі і представники благодійного фонду «Добротвір» нардепа Станіслава Березкіна. Про це ідеться на сайті народного обранця. Нинішнього року отримали подарунки та переглянули виставу обласного лялькового театру учні Бережинської школи, яка розташована на окрузі Станіслава Березкіна.

20.12.2018 Kropivnitskay Berezkin

Представники Радикальної партії Олега Ляшка вітали дітей у Новоархангельському садочку №  1 «Ромашка» та вихованців Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю у Кропивницькому. Дошкільнята отримали подарунки від активістів Радикальної партії, а стійку для мікрофона подарували  у Центр реабілітації депутат районної ради від Радикальної партії та помічник депутата міської ради Кропивницького. Матеріали про благодійність партійців розмістили на сайті «Mandarin-News».

20.12.2018 Kropuvnitskiy Lashko

Дарував подарунки на Святого Миколая депутат міської ради Кропивницького від «ВО «Батьківщина» Олександр Цертій. Він вручив солодощі та іграшки мешканцям Нової Балашівки, ідеться на сайті «Трибуна».

20.12.2018 Kropuvnitskiy Chertiy

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, наразі не можна говорити про жодне порушення законодавства, проте активізація представників партій у сфері благодійності напередодні виборчого процесу може сприяти нерівній інформаційній присутності учасників виборчого процесу, що може спричинити порушення принципу рівних можливостей.

У період виборчої кампанії відповідно до частини 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону».

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)