Кандидат на посаду Великоандрусівського сільського голови, чинний сільський голова Ніна Іващенко у робочому кабінеті влаштувала гуляння з розпиванням спиртних напоїв, у той час як поряд у приміщенні працює сільська виборча комісія.

Коли спостерігач Громадянської мережі ОПОРА намагалась зробити зауваження через надто голосні звуки, Іващенко з іншими людьми зачинилась у кабінеті та не впустила спостерігача всередину.

Присутні поряд з дільницею правоохоронці ніяк не відреагували на інцидент. За їхніми словами, їх робота – охороняти бюлетені.

Спостерігач викликала співробітників поліції.

Згідно зі статтею 178 Кодексу про адміністративні правопорушення розпивання алкогольних  напоїв у заборонених законом місцях або поява в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 179 КУпАП передбачає, що розпиття алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві (на робочих місцях, у приміщеннях і на території підприємств, установ, організацій) або перебування на роботі в нетверезому стані, тягне за собою накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії ОПОРИ:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.