У виборчому бюлетені по округу №17 (село Великі Лази) на виборах до сільської ради Баранинської ОТГ було виявлено помилку в прізвищі кандидата в депутати від політичної партії “Українське об’єднання патріотів - УКРОП”. Зокрема, ім’я та прізвище кандидата  - Руслан Марухнич, а  у бюлетені було зафіксовано Руслан Марухлич.

З цього приводу вчора, 28 жовтня, Баранинська ТВК провела засідання, на якому повідомила, що в поданні та заяві на згоду кандидат був зазначений, як Марухлич Руслан Степанович, в копії паспорта нечіткий запис, це й призвело до помилки.

За результатами засідання комісія постановила провести вибори на окрузі №17 з помилкою в бюлетені в прізвищі кандидата в депутати Руслана Марухнича за письмовою згодою голови районної організації політичної партії “Українське об’єднання патріотів  - УКРОП” Олександра Кузнєцова та письмовою заявою кандидата у депутати Баранинської сільської ради Баранинської ОТГ – Руслана Марухнича. А також комісія вирішила ознайомити Великолазівську ДВК з даною постановою для ознайомлення населення в день виборів 29 жовтня. 

Юрист Громадянської  мережі ОПОРА Ольга Коцюруба зазначає, що в кандидата виникає право на оскарження результатів виборів внаслідок помилкового вказання його прізвища в бюлетені. Територіальна виборча комісія мала б не просто вивісити постанову про помилку в приміщенні комісії, а вжити заходів, щоб кожного виборця відповідного округу було попереджено про помилку під час видачі йому виборчого бюлетеня.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)
 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.