Ужгородська районна виборча комісія на своєму засіданні 15 вересня створила Баранинську сільську виборчу комісію та визначила її керівників. Жеребкування щодо членів комісії не проводилось, оскільки їх визначено у кількості 18, і саме стільки надійшло подань від політичних сил.

Головою Баранинської сільської виборчої комісії призначено Маріанну Кипилу від місцевої організації Селянської партії України. Заступник голови комісії – Людмила Лукач від місцевої організації партії «Опозиційний блок». Секретарем комісії призначено Оксану Геренду від місцевої організації партії «Народний фронт».

15.09 zakarpattya

Також у комісії представлені члени від політичних сил «Блок Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Батьківщина», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Самопоміч», «Наш край», «Єдиний Центр» та «За життя».

Новостворена комісія, згідно із частиною 3 статті 20 та частинами 2 і 3 статті 27 Закону України «Про місцеві вибори», має зібратися на другий день з дня формування її складу, тобто, в даному випадку, 16 вересня. Тоді ж, на першому засіданні, члени комісії повинні скласти присягу та приступити до роботи.

Нагадаємо, на території Закарпаття 29 жовтня відбудуться перші місцеві вибори лише до однієї новоствореної об’єднаної територіальної громади – Баранинської ОТГ. В ній об’єднуються села Баранинської, Великолазівської, Холмецької та Яроцької сільрад. У цілому ж в Україні в кінці жовтня нову місцеву владу обируть жителі 201 новоствореної громади.

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.