Народний депутат Юрій Павленко не має власного благодійний фонду, однак є членом громадської організації «Всеукраїнська служба захисту дітей». Депутат часто з візитами відвідує Житомирську область.

Юрій Павленко – народний депутат України, член депутатської фракції політичної партії «Опозиційний блок» у Верховній Раді України восьмого скликання, член Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів,  член Української частини Парламентської асамблеї України і Республіки Польща,  Член групи з міжпарламентських зв’язків з Федеративною Республікою Німеччина, з Французькою Республікою, Демократичною Соціалістичною Республікою Шрі-Ланка,  Республікою Корея та Китайською Народною Республікою.

На сайті Вікіпедія вказано, що мама нардепа родом з Житомирської області. 

На позачергових виборах  до Верховної Ради 2014 року обраний народним депутатом 8-го скликання у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Балотувався від партії «Опозиційний блок», номер у списку – 24. На момент обрання працював керівником Центру захисту прав дитини всеукраїнської громадської організації «Служба захисту дітей», безпартійний,  проживає в місті Києві. 

26.01 Zhytomyr Pavlenko OPORA

Велектронній декларації нардепа за 2017 рік вказано, що він є членом громадської організації «Всеукраїнська служба захисту дітей» (ГО «Служба захисту дітей»).

На сайті  Опендатабот зазначено, що керівник організації –  Людмила Волинець, яка є помічником-консультантом народного депутата і працює за строковим трудовим договором на постійній основі. Станом на 14 січня 2019 року власниками організації є Людмила Балим, Людмила Волинець, Тетяна Кондратюк. 27 червня 2017 року в організації змінилася назва з Всеукраїнська громадська організація «Служба захисту дітей» на Громадська організація «Всеукраїнська служба захисту дітей».

У прес-службі Житомирської обласної організації партії «Опозиційний блок» ОПОРІ підтвердили, що Юрій Павленко є членом організації.

«Юрій Павленко є членом ГО «Всеукраїнська служба захисту дітей». Наразі ГО не веде ніякої господарської діяльності», – зазначила Ольга Мізевич, співробітниця прес-служби партії.

26.01 Zhytomyr Pavlenko deklaratsia

26.01 Zhytomyr Pavlenko opendatabot

26.01 Zhytomyr Pavlenko pomichnyky

 

У коментарі ОПОРІ прес-служба обласної організації партії «Опозиційний блок» розповіла, що Юрій Павленко що нардеп часто відвідує Житомирську область та вирішує проблеми громади.

«Протягом листопада та грудня 2018 року і січня 2019 року Юрій Олексійович здійснив 13 робочих поїздок на Житомирщину. Юрій Павленко проводить зустрічі з мешканцями Житомирської області. З метою вирішення проблемних питань громад парламентар направляє у відповідні структури депутатські запити. На території області працюють громадські приймальні народного депутата, де кожен може отримати консультацію, юридичну допомогу. Юрій Олексійович бере участь у різнопланових заходах — святах, днях міста, благодійних вечорах тощо. Також, бере активну участь у роботі сесій Житомирської обласної, районних та міських рад», – зазначила Ольга Мізевич.

Нардеп має сторінку в мережі Facebook, де розміщує інформацію про свою депутатську діяльність, зокрема у сфері захисту прав дітей, інформує про надіслані депутатські запити, висловлює свою думку щодо подій в Україні, поширює дописи зі сторінки партії «Опозиційний блок», вітання з різними святами.

26.01 Zhytomyr Pavlenko FB dopyspng26.01 Zhytomyr Pavlenko opoblok

До січня 2019 року сторінка нардепа була не дуже активною: по одному дописі у грудні, листопаді та жовтні. У вересні на сторінці з’явилися три публікації, зокрема і вітання житомирян з Днем міста.    

«Вітаю усіх з Днем фізкультури та спорту! Вітаю житомирян з Днем міста!

Свій перший напівмарафон (21, 97 км), який я пробіг з результатом 1 год. 53 хв. 57 сек., я присвячую саме житомирянам! Дистанцію подолав разом із своїм головним тренером — 8-річною Ніколь Князевою. Ця маленька, але надзвичайно цілеспрямована дівчинка пробігла напівмарафон за 2 год. 19 хв. 26 сек. Вважаю наші результати, свій та Ніколь, хорошими. Вдячний усім за підтримку, а особливо нашій команді підтримки, яка проводжала мене на старті та вітала на фініші. Подолавши цей напівмарафон, ми засвідчили силу, витривалість та результативність нашої команди!», – йдеться у повідомленні на сторінці нардепа.

26.01 Zhytomyr Pavlenko marafon

Як зазначає координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області: «Цікава порівняльна тенденція регіональної діяльності депутатів «списочників» і депутатів «мажоритарників». Якщо другі активно «засівають» округи подарунками, благодійністю та приписують собі інфраструктурний розвиток районів завдяки залученню субвенцій, то другі ведуть досить «представницьку» діяльність, спрямовану на проведення зустрічей з виборцями, участь у місцевих святкових заходах, роботі з трудовими колективами, тощо.  З одного боку це пояснюється тим, що у «мажоритарників» висока конкуренція за мандат, адже, зазвичай, у кожному одномандатному виборчому окрузі є 2-3 потенційних переможця, і щоби виграти тут треба активно працювати. «Списочникам» достатньо отримати прохідне партійне місце».

 

Нагадаємо, відповідно до частини 1 статті 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України», партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. Згідно з частиною 2 статті 70 передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування.

ОПОРА наголошує, що відповідно до частини 3 статті 3 Закону України «Про вибори народних депутатів України» усі кандидати у народні депутати України мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі. Згідно з частиною 14 статті 74Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців».

Як повідомляла ОПОРА, народний депутат Павло Дзюблик має іменний благодійний фонд, однак на даний час активної діяльності організація не веде. Одним з «найстарших» благодійних фондів  народних депутатів з Житомирської області є фонд Володимира Литвина «Майбутнє Полісся». Фонд народного депутата Борислава Розенблата відрізняється від інших фондів нардепів тим, що є родинним і має відповідну назву: «Фонд родини Розенблат»,  Володимир Арешонков власного благодійного фонду немає, але веде активну діяльність в окрузі. У народного депутата Олександра Ревеги є зареєстрований іменний благодійний фонд, однак у відкритому доступі немає інформації про його діяльність за останні два роки. У Вадима Кривенка немає фонду, нардеп не є членом громадських організацій, а свою депутатську діяльність спрямовує на всю Житомирську область.   Про роботу Благодійного фонду нардепа Сергія Пашинського читайте тут.

ОПОРА інформуватиме про діяльність фондів інших народних депутатів з Житомирської області в наступних матеріалах.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)