24 жовтня народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка під час зустрічі з мешканцями району та кандидатами в депутати до Верхньодніпровської  об'єднаної  територіальної громади, висунутих цією ж політичною силою, подарував оргтехніку для місцевих шкіл Верхньодніпровська.

Того ж дня відбувся концерт, організований Радикальною партією Олега Ляшка.

На сторінці у соціальній мережі Facebook Сергій Рибалка опублікував:

«На зустрічі з директорами шкіл Верхньодніпровська не обійшлося без подарунків. Керівникам найуспішніших шкіл вручив від Радикальної партії Олега Ляшка ноутбуки. Школярі тепер будуть мати більше можливостей для отримання знань завдяки сучасній техніці. Нехай здобуті ними знання допомагають їм у житті».

Безымянный

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА зазначає, що народний депутат не є суб’єктом виборчого процесу, тому формального порушення норми закону немає. Проте матеріальне заохочення, яке чітко асоціюється з партією саме у населених пунктах, де проводяться вибори, очевидно порушує стандарти ведення партіями передвиборчої агітації та ставить під загрозу рівність прав та можливостей учасників виборчого процесу.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора) 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.