У 23-му виборчому окрузі з виборів народних депутатів України ЦВК зареєструвала 11 довірених осіб від 4 кандидатів. Відповідні рішення Центральної Виборчої Комісії прийняла під час чергових засідань у 7, 10 та 17 червня.

Dovireni osoby

Зокрема, відповідно до Постанови № 187 від 7 червня 2016 р. ЦВК зареєструвала довіреними особами кандидата у народні депутати України у виборчому окрузі № 23 Ірини Констанкевич Івана Киричика (Державне підприємство «Волиньторф»), Сергія Неймарка (Виробничо-комерційне підприємство «Любешівсервіс») та Ігоря Поліщука (Благодійний фонд Ігоря Палиці «Тільки разом»).

Згідно з Постановою Центральної виборчої комісії № 197 від 10 червня 2016 р. зареєстровано довіреними особами кандидата у народні депутати України у 23-му виборчому окрузі Івана Вовка Петра Зінчука (тимчасово не працює) та Ольгу Левчук (ПП «Волиньопрекспорт»).

Відповідно до Постанови № 213 від 17 червня 2016 р. ЦВК зареєструвала довіреними особами кандидата у народні депутати України Сергія Були Анатолія Грицюка (тимчасово не працює), Інну Жежерю (фізична особа-підприємець) та Святослава Туза (самозайнята особа). Згідно з цією ж постановою зареєстровано довірених осіб кандидата Людмили Кирди Миколу Гапонюка (пенсіонер), Андрія Киричука (пенсіонер) та Галину Чирко (пенсіонер).

У ч. 3 та 4 ст. 76 Закону України «Про вибори народних депутатів України» зазначається, що кандидат у депутати в одномандатному окрузі має право визначити із числа виборців своїх довірених осіб (не більше трьох осіб). Довірені особи кандидата у депутати в одномандатному окрузі реєструються Центральною виборчою комісією за поданням кандидата в депутати.

 
 (#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.