У смт Маневичі представники благодійного Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» зустрілися із батьками обдарованих  школярів для вручення безкоштовних путівок до табору відпочинку «Артек - Буковель». Участь в заході також взяла кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 23 від «Українського об'єднання патріотів «УКРОП», заступник голови правління Фонду «Тільки разом» Ірина Констанкевич.

Відбулося вручення путівок у четвер, 9 червня, в актовому-залі НВК «Маневицька ЗОШ I-III ступенів №2-гімназія ім. А. П. Бринського».

Ірина Констанкевич, яку представниця благодійного фонду «Тільки разом» Надія Борисюк представила, як кандидата в народні депутати, виступила на початку заходу. Водночас, вона подякувала талановитим дітям, їх батькам і вчителям за працю та звернула увагу на проблему оздоровлення дітей волинського краю.

Прямої агітації кандидат не здійснювала та особисто путівок не вручала. Водночас, участь Ірини Констанкевич у цьому заході як кандидата в народні депутати та керівника благодійного фонду можна трактувати, як непрямий підкуп виборців.

Konstankevych

Відповідно до ч. 14 Ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

«Асоціація кандидата з діяльністю благодійного фонду, який допомагає громаді, безпосередньо впливає на ріст виборчих симпатій до Ірини Констанкевич та ставить у нерівні умови інших учасників виборчих перегонів», - зазначила координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області 

До слова, схожі випадки, пов'язані із вищезгаданим кандидатом, ОПОРА фіксувала  під час виборів до Верховної ради України у 2014 р.  На той час Ірина Констанкевич як кандидат у народні депутати у виборчому окрузі № 22 та голова правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», вручала грошові сертифікати успішним студентам  волинських ВНЗ.

 

 

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.