31 січня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували пошкоджені білборди політичної партії «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК – ПАРТІЯ МИРУ ТА РОЗВИТКУ».

У Вінниці на вулиці Замостянській два білборди політичної партії із написом «Опозиційний блок – мир та розвиток» облили фарбою.

31.01.2019 vinnytsia poshkodzheni bilbordy opozyciynyi blok

Також пошкоджений білборд зафіксовано на вулиці Стрілецькій.

31.01.2019 vinnytsia poshkodzheni bilbordy opozyciynyi blok 2

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, політична партія «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК – ПАРТІЯ МИРУ ТА РОЗВИТКУ» є суб’єктом виборчого процесу на виборах Президента України, адже 25 січня 2019 року Постановою ЦВК № 104 від вказаної партії було зареєстровано кандидата на пост Президента Олександра Вілкула. Проте пошкоджені білборди не містять прізвища або зображення кандидата від партії, тому матеріалами передвиборної агітації їх вважати не можна, отже за допомогою вказаних білбордів партія агітаційної діяльності за свого кандидата не здійснює, а формально лише популяризує свою діяльність.

За таких обставин дії винних осіб не можна буде кваліфікувати як перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу, що поєднані з пошкодженням майна за ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України.   В даному випадку власники рекламних конструкцій можуть звернутися до поліції для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності та в подальшому стягнути з винних осіб заподіяну шкоду.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)