Упродовж 2728 березня 2016 року найактуальнішу інформацію про перебіг дня голосування й процес підрахунку голосів під час позачергових виборів міського голови Кривого Рогу можна буде отримати в громадському прес-центрі Громадянської мережі ОПОРА.

НАГАДУВАННЯ: 28 березня прес-конференція ОПОРИ щодо підсумків спостереження за днем голосування відбудеться об 11.00.

ОПОРА проводить моніторинг виборчого процесу позачергових місцевих виборів у Кривому Розі. У неділю, 27 березня, Мережа спостерігатиме за голосуванням, підрахунком голосів та встановленням результатів волевиявлення громадян.

Звертаємо вашу увагу, що 2728 березня у Кривому Розі працюватиме громадський прес-центр Громадянської мережі ОПОРА за адресою: проспект Металургів, 40 (Бізнес-готель "Reikartz Аврора Кривий Ріг"). У прес-центрі представники ЗМІ та міжнародні спостерігачі зможуть отримати оперативну, неупереджену, професійну та достовірну інформацію про перебіг виборчого процесу безпосередньо в день голосування. Кожні дві-три години представники ОПОРИ розповідатимуть про хід голосування та надаватимуть інформацію про кількість і характер зафіксованих порушень виборчого законодавства.

Також до виступів та обговорення ОПОРА запрошує представників Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, уповноважених представників місцевої влади, голів територіальних виборчих комісій, кандидатів у депутати, керівників виборчих штабів та представників політичних партій.

Окрім того, у прес-центрі будуть облаштовані робочі місця для представників ЗМІ, які матимуть можливість працювати на місці та оперативно отримувати найсвіжішу інформацію.

Пряму трансляцію роботи прес-центру ОПОРИ в Кривому Розі в день і ніч голосування 27 березня дивіться на "Експерт-КР".

ПЛАН ЗАХОДІВ У ГРОМАДСЬКОМУ ПРЕС-ЦЕНТРІ НА 27 БЕРЕЗНЯ

09:30 - Інформація про відкриття виборчих дільниць та початок голосування.

13:30 - Інформація про хід голосування та можливі зафіксовані порушення на виборчих дільницях. До участі у прес-конференції запрошено представників Криворізької міської виборчої комісії.

17:30 - Інформація про кількість та характер зафіксованих порушень виборчого законодавства станом на 16 годину. До участі у прес-конференції запрошений представника Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

20:00 - Характеристика дня голосування та виборчого процесу в цілому від його учасників. До участі у прес-конференції запрошуються кандидати на посаду міського голови, керівники виборчих штабів та представники політичних партій, обговорення модерують журналісти Експерт КР.

22:00 – Підсумкова прес-конференція ОПОРИ щодо проведення голосування позачергових виборів Криворізького міського голови.

28 БЕРЕЗНЯ

11.00 – Прес-конференція ОПОРИ щодо оцінки дня голосування позачергових виборів Криворізького міського голови.

З метою отримання компетентної оцінки фінального етапу виборчої кампанії в Кривому Розі, звертайтеся:

  • Ольга АЙВАЗОВСЬКА, координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА, 0636179750;
  • Андрій ТОКАРСЬКИЙ, координатор громадського спостереження в м. Кривий Ріг, 0636179693, 0679131505;
  • Олександр КЛЮЖЕВ, аналітик Громадянської мережі ОПОРА, 0958225319;
  • Юрій ХОРУНЖИЙ, керівник прес-служби Громадянської мережі ОПОРА, 0636160481.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора; #кривийріг; #kryvyjrih)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.

"Експерт-КР" — це незалежна медіа-платформа, редакція якої базується в Кривому Розі. Колектив — це група ентузіастів тележурналістики, яка щодня працює над створенням якісного аналітично-інформаційного контенту. Медіа-платформа "Експерт-КР" створена за підтримки гранту програми Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і функціонує завдяки пожертвам глядачів, зокрема представлених у Раді Засновників.