Міський голова Пирятина та водночас кандидат в народні депутати в виборчому окрузі 151 Олексій Рябоконь днями вручив громадянам пільгової категорії – інвалідам по зору, ордери на  однокімнатну та двокімнатну квартири. Житло було придбано за кошти міської об’єднаної територіальної громади. У 2016 році подібна акція відбулась вперше.

«В Пирятинській міській раді міський голова Олексій Рябоконь вручив ордери на вселення в ці квартири інвалідам по зору Бутенко Світлані Миколаївні та членам її сім’ї та  Пилипенко Оксані Андріївні, які перебували на квартирному обліку при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради для поліпшення житлових умов та тривалий час проживали у гуртожитку на площі Героїв Майдану», - йдеться в повідомленні на сайті міської ради Пирятина.

Pyriatyn kvartyry

За словами регіонального координатора виборчих програм ОПОРИ, дані дії Олексія Рябоконя створюють нерівні умови між кандидатами: «Він є особою обраною громадою і від імені громади виконує представницьку функцію. У даному випадку  - вручення ключів від квартири. Але зважаючи, що він як міський голова має більший доступ до адміністративних ресурсів, ніж інші кандидати, то це створює не рівні умови для інших учасників виборчого процесу. Щоб уникнути цього, ми просимо його, як міського голову, утриматися від дій, що в рамках виборчого процесу можуть порушувати принцип рівних прав та можливостей.»

ОПОРА зазначає, що згідно з пунктом 2 частини 5 статті 3 Закону «Про вибори народних депутатів» «рівність прав і можливостей кандидатів у депутати брати участь у виборчому процесі забезпечується забороною втручання органів державної влади та органів місцевого самоврядування у виборчий процес, за винятком випадків, передбачених цим Законом».

Нагадаємо, Олексій Рябоконь був зареєстрований ЦВК як офіційний кандидата на виборах народного депутата в ВО 151 10 червня. На вибори Рябоконь йде як самовисуванець. На місцевих виборах 2015 року був обраний міським головою міста Пирятин, яке входить до ВО 151.

 

Веб-сайт Фейсбук Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.