Донецька обласна державна адміністрація звернулась до Центральної виборчої комісії із проханням відтермінувати до 15 січня виконання вимог постанови щодо можливості організації підготовки та проведення виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Згідно з постановою ЦВК від 20 грудня 2018 року, Донецька обласна державна військово-цивільна адміністрація мала надіслати не пізніше 28 грудня 2018 року висновки щодо можливості організації підготовки та проведення чергових виборів Президента України на територіях, які входять до складу територіальних виборчих округів в межах відповідної області.

Координаторка спостереження ОПОРИ за виборами в Донецькій області звернулись до Донецької ОДА з інформаційним запитом щодо надання відповіді на постанову ЦВК №251 стосовно можливості проведення виборів Президента.

«Донецькою адміністрацією було направлено листа до ЦВК з проханням перенести термін виконання вимог постанови на 15 січня 2019 року», - йдеться у відповіді ДонОДА.

14 01 2019 Donechchyna Zapyt oda

«У зв’язку з проведення в Донецькій області операції Об’єднаних сил, надання висновків щодо можливості організації підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року на територіях, які входять до складу територіальних виборчих округів, визначених постановою ЦВК, потребують великого обсягу роботи з виїздом на територію визначених округів», - зазначено у листі Донецької ОДА до ЦВК.

14 01 2019 Donechchyna Zvernennya oda do cvk

«Сподіваємось, що вже незабаром ми дізнаємось про висновки адміністрації стосовно можливості організації виборів на Донеччині, і відповідні висновки будуть об’єктивними та обґрунтованими», - підкреслила координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Донецькій області.

Громадське спостереження за виборами Президента України на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.