З січня 2024 року ютуб-проєкт «Жовті кеди з Юлією Бориско» виходитиме в партнерстві з Громадянською мережею ОПОРА.  

Як зазначила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, проєкт «Жовті кеди» та його учасники – це ціннісні люди, які схожі на ОПОРУ.

«В часи великих випробувань потрібно взаємодіяти максимально. Колаборації виграють порівняно з індивідуальними кампаніями, війнами, битвами. Я переконана, що люди, які опираються на цінності, які б теми вони не піднімали, будуть комунікувати в той спосіб, який допоможе нам всім. Тому я впевнена, що проєкт «Жовті кеди» і політичний потенціал ОПОРИ можуть так чи інакше взаємодіяти, щоб доносити більше, якісніше для різних аудиторій. Біда неурядових організацій в тому, що вони часто розмовляють із громадянами надто канцеляристською мовою, і це погано. Але й медіа в спрощеній формі можуть говорити з людьми, опираючись на факти і дані, а не на припущення», – сказала вона.

Проєкт «Жовті кеди» реалізовано у форматі інтерв’ю з відомими експертами, політиками, чиновниками, громадськими діячами, психологами щодо суспільно важливих питань. Це незалежна від політичного чи навколополітичного впливу ініціатива, що передбачає створення компетентних випусків та інтерв’ю, які відповідають запиту громадян на антипопулізм. Інтерв`ю будуть виходити у щотижневому форматі на ресурсах глобальної мережі Інтернет.

«Теми, героїв – як і раніше – визначаємо ми самі. При цьому отримуємо доступ до аналітики ОПОРИ і до діяльних мізків однодумців, з якими можна іноді радитися, брейнстормитись – кавувати в творчому сенсі цього слова», – написала ведуча і засновниця «Жовтих кед» Юлія Бориско. 

Перший спільний випуск вийшов з головою правління Громадянської мережі ОПОРА Ольгою Айвазовською.